Wie ik ben

 

 Gerda Wesselius is mijn naam en mijn bedrijfsnaam is Afscheid Belicht.

 

Toen mijn moeder de begrafenissen van familie en vrienden niet meer kon bezoeken, maakte ik voor haar foto’s van de plechtigheid om er haar nadien over te kunnen vertellen. Deze foto’s stuurde ik via mail ook naar de nabestaanden en zij waren er altijd erg blij mee. Later maakte ik er fotoboekjes van.

 

Nadat mijn moeder in 2014 overleed, ben ik doorgegaan met fotograferen bij uitvaarten. In 2016 ben ik professioneel afscheidsfotograaf geworden. 

 

 

Fotografie

Kistenmakerij Aikidia, Rotterdam

Fotograferen doe ik al vanaf mijn tienertijd. Ik herinner me nog mijn eerste camera, dit was een tweede- of derdehands Agfa 6x6 box. Vele andere camera’s volgden.

 

Zo kreeg ik omstreeks 1976 een donkere kamer, waar ik uren bezig was met het ontwikkelen en afdrukken van films. In die tijd begon het fotograferen in opdracht. Naast de foto-opleidingen die ik heb gevolgd, heb ik veel geleerd in de praktijk.

 

Naast de fotografie-opdrachten geef ik les in fotografie op een middelbare school. 

In 2017 heb ik de opleiding ‘Bekwaam Uitvaartfotograaf’ bij Boukje Canaan gevolgd en ben ik gediplomeerd uitvaartfotograaf. 

 


Leven naast de fotografie

Dienst in stadskerk De Wijngaard, Leeuwarden

 

 

Mijn leven bestaat niet alleen uit fotograferen,  zo wil ik er ook graag zijn voor anderen.

 

Ik ben actief betrokken bij stadskerk De Wijngaard, zowel met fotograferen als activiteiten voor ouderen.

 

Foto’s zijn belangrijk en waardevol, maar mensen zijn nog belangrijker en waardevoller. Dat is niet uit te drukken in kapitaal. Mensen, daar wil ik zuinig op zijn.